Hesteassisteret? Hvad betyder det?


Hesteassisteret – hvad for noget?

Hesteassisteret læring. Hesteassisteret coaching. Hesteassisteret terapi.

Hvad betyder det, når hesten assisterer?

Hos Sølvi vil du møde hesteassisteret læring og hesteassisteret coaching.

Når vi taler om hesteassisteret et-eller-andet kan det have utroligt mange udtryk og former. Hos Sølvi betyder det dog aldrig ridning.

Hesteassisteret hos Sølvi

Hos Sølvi er hesten langt mere end et ridedyr. Vi går i et partnerskab med hesten med afsæt i dens oprindelige natur og dens medfødte evner til at mærke, hvordan andre har det omkring den.

Og helt konkret?

Helt konkret betyder det, at du er på jorden ved siden af hesten – så tæt på, du er bekvem ved det. Nogle gange er hesten fri – andre gange i tov. Det handler både om, hvad der er mest effektivt ift. det, du gerne vil arbejde med – men det handler også om, hvad du er tryg ved.

Ganske ofte sætter vi en fysisk metafor op på banen (med fx. kegler og bomme osv., som vi i fællesskab giver betydning), så coachingen bliver konkret forankret i kroppen. Det gør, at læringen og indsigterne lander dybt i din krop, og gør indsigterne varige.

Hvad laver hesten imens?

Hesten interagerer med dig og den bane med de ting, vi har sat op – fordi hesten tydeligt spejler, hvordan du har det. Ikke sådan, som du siger, du har det – eller sådan som du har en fortælling for dig selv om, hvordan du har det. Men hvordan du i virkeligheden har det. Og hvad der i virkeligheden er på spil for dig. Både ift. dit personlige lederskab og ift. relationerne til din omverden.

Hvad laver coachen imens?

Hvis det er hesten, der laver arbejdet – hvad laver Sølvi så? Sølvi holder rummet, og sikrer sig, at hesten er med på opgaven, og at du får det ud af det, der er muligt i det øjeblik. Lavpraktisk betyder det, at Sølvi stiller spørgsmålene, oversætter, hvad hesten kommunikerer – og sikrer sig, at der sker de fremskridt, du er klar til. Og selvfølgelig sørger for, at sikkerheden er helt i top.

Så…. hesteassisteret betyder, at hesten er med-coach, med-lærer – partner.