Coaching

Coaching i naturen

Coaching i naturen

Coaching i naturen er hverken nyt eller overraskende.  Søren Kierkegaard vidste det godt – at en god lang tur i naturen kan helbrede nærmest alt. “Jeg kender ingen tanke på tung, at man jo ikke kan gå sig fra den,” skrev han i et brev til sin svigerinde i 1847.

Industrialiseringen og urbaniseringen har fjernet os fra naturen. Den store udenfor os – og den nære inden i os.

Når vi har de udviklende coachingsamtaler ude i naturen, kommer vi tættere på og dybere i vores egne, indre natur. Mere og mere forskning peger også på, at naturen i sig selv heler og helbreder os. Derfor er vi flere og flere, der flytter vores arbejde med mennesker ud i naturen.

Magasinet Helses tema fra april 2018 er “Naturen hele og helbreder” (billedet er herfra), hvor der citeres en del nyere forskning på området. Konklusionerne er tydelige: naturen har en positiv effekt på de fleste mennesker.

Den forskning, der er lavet er særligt ift. depression, stress, angst, demens etc., og der er dermed ikke mange undersøgelser på mennesker uden diagnoser. Hvis noget er gavnligt for en, der er stresset og/eller deprimeret, er det naturligvis også gavnligt for en uden en diagnose. Men den amerikanske forsker, Gret Bratman har undersøgt effekten af 1,5 time i trafik og 1,5 time i naturen – og det er markant, at dem, der har opholdt sig i naturen er mere rolige og har færre negative tanker.

Derfor er det altid en mulighed, at vi tager coachingsessionen ud i skoven, som jeg har i baghaven. Der er så meget, der understøtter processen ude i naturen – både når vi arbejder med det lette og det tunge.